logo

Blog

Blog, nieuws en updates.

Op deze pagina's vermeld ik de site updates. Nieuwe foto's, events, exposities of andere zaken die het melden waard zijn. Alle foto's zijn terug te vinden in de portfolio.

10 sep 2017
Les haute Alpes — Zomervakantie in de hoge alpen

Afgelopen zomervakantie doorgebracht in de Franse alpen, in de buurt van Gap. Veel gefietst en wat minder tijd besteed aan het maken van foto’s. Het weer was er ook niet naar en ik kon me ook niet vroeg in de ochtend het bed uit sleuren. Niettemin, toch een paar keer op pad geweest toen het zowaar een dagje minder weer was. Komt zoals altijd de foto’s ten goede, keer wat anders dan die azuurblauwe luchten. De foto’s in de portfolio categorie “Altitude” toegevoegd.

12 feb 2017
Koning winter — Eindelijk wat winter weer!

Helaas kunnen we nog niet echt spreken van “koning” winter maar een milde winter is het tot nu toe wel. In december op een zondag ochtend vroeg uit de veren gegaan om de mist in combinatie met de zon te vangen. En zowaar in het weekend van 11 februari een aardig pak sneeuw. Erop uit dus, het park nabij slot Haarzuilens bezocht. De foto’s aan de portfolio categorie “Typisch NL” toegevoegd.

08 aug 2016
De landelijke horizon tussen Provence en de Middellandse Zee. — Les horizons paysanne et rural entre Provence et Méditerranée.

St Remy 7

Afgelopen zomervakantie doorgebracht in Zuid Frankrijk, regio Provence in de buurt van Cavaillon. Het was er weer ouderwets heet maar desondanks enkele keren vroeg in de ochtend op pad geweest. Getracht wat typische Provençaalse plaatjes te maken, iets wat in deze prachtige streek geen hele grote uitdaging is. Prachtig is het er! De foto’s aan de portfolio categorie “Provencale & Paysanne en Mediteranne” toegevoegd.

29 jul 2016
Fantastische boottocht langs de Calenques — La nature s’impose à moi!

Zaterdag 29 juli 2016, wat een top dag was dat! Heb toen een mooie boot gehuurd in Cassis, Zuid Frankrijk. Via de Click & Boat app (android) in contact gekomen met Pierre uit Cassis. Samen met hem en zijn boot de Calenques bezocht tussen La Ciotat en Marseille. Wat een prachtige natuur, je zal er wonen. Alle inhammen / Calenques gezien, uren op het water geweest:

Cassis

 • Port Miou
 • Plage de port Pin
 • Calanque d’En-vau
 • Calenque du Devenson
 • La Dromadaire
 • Calenque de Sugiton
 • Calenque Morgiou
 • Calenque Sormieu
 • Cap Canaille
 • La Calenque de Figuerolles

De foto’s aan de portfolio in de categorie “Mediteranne” toegevoegd.

19 jul 2016
Bosbrand bij Montfort sur Argens — L'incendie à Montfort-sur-Argens
 

Na een bezoek aan de Gorges du Verdon in Zuid Frankrijk, reden we langs een enorme bosbrand.

Het dorpje Montfort sur Argens (VAR) nabij Draguignan werd door deze brand bedreigd. De rook die zo’n brand veroorzaakt is niet voor te stellen, echt indrukwekkend en angstig.  Ik heb een aantal foto’s en video’s gemaakt en na een tweetje werd ik benaderd door newzulu. Heb hun enkele foto’s gestuurd en die zijn gebruikt in dit artikel:

http://www.citizenside.com/fr/photos/planete/2016-07-19/132812/var-important-incendie-de-foret-a-montfort-sur.html#f=0/1469245

 

 

28 jun 2016
Foto ontvangen op glas van fotoopglas.nl — review

St Remy 7

Recent het eerste product van canvascompany.nl ontvangen. Een foto laten afdrukken van mijn oudste zoon in formaat 30 x 40cm via de website fotoopglas.nl. Achteraf had het van mij nog wel wat groter gemogen.

Bestellen en bezorgen verliepen zonder problemen. Tijdens de bestelling moet je de glasdikte en het ophangsysteem kiezen. Je kunt kiezen uit 2 ophangsystemen. Ik heb voor de Afstandhouders gekozen (zie rechts), waarbij er 4 gaten in de hoeken van de foto geboord worden waarin je de afstandhouders kunt bevestigen. Handig systeem. Ook checkt de site na upload van je foto of die aan de gewenste kwaliteit voldoet. Geen gemier dus.

Het materiaal en afwerking zien er goed uit, al voelt plexiglas niet als glas maar als plastic. De kleuren zijn levensecht en bij levering zit er een stuk blauw cellofaan over de foto heen om de foto te beschermen. Plexiglas is erg geschikt voor het afdrukken van scherpe foto’s, ook deze ziet er haarscherp uit. Geheel werd keurig afgeleverd in een doos. Al met al dik tevreden over dit product.ie “Provencale & Paysanne en Mediteranne” toegevoegd.

28 jun 2016
Foto op hout fotoophoutstunter.nl — review

Van fotoophoutstunter.nl een foto afdruk op hout ontvangen en beoordeeld.

Ik heb de hiernaast weergegeven foto af laten drukken, een bootje op een regenachtige dag in Bretagne. Het origineel heeft een jpg resolutie van 3656×2384 300 dpi: Bateaux de pluie Hieronder de bevindingen.

Het bestellen geschiedt geheel online en alle stappen verliepen soepel. De bestelling was binnen 4 dagen binnen, dus dat is erg snel. Het product wordt netjes geleverd in een stevige verpakking. Beschadigingen onderweg zijn daarmee vrijwel uitgesloten.

De afdruk die ik ontvangen heb is 30 bij 20 cm, zeg maar formaatje laptop lcd scherm breedbeeld. Om het product te beoordelen op kwaliteit prima maar aangezien je deze vermoedelijk met name voor buiten zult bestellen is deze dat wat aan de kleine kant.

Dan het belangrijkste, hoe ziet de foto er kwalitatief uit?

Vooraf was ik een beetje sceptisch, geheel onterecht. De afdruk kwaliteit is prima, sterker nog ik vind het gewoon een mooie kwaliteit. Mooi strak, niet glimmend maar mat en dat geeft het geheel een mooie sfeer. Ofwel conclusie is dat het een afdruk van prima kwaliteit is.

Voor zover bekend is het gebruikte hout verantwoorde kap (Zweden). Als enige kleine minpuntje kan ik het kiertje noemen dat tussen de planken zit. Aan de ene kant heeft dat ook wel wat want het is tenslotte afgedrukt op een natuurproduct. Echter, had het ook graag zonder kiertje willen zien. Ik houd nou eenmaal van strak.

28 jun 2016
Tuinposter via www.fotoopglas.nl — review

Van foto op glas een foto afdruk in tuinposter formaat met ringen ontvangen en beoordeeld.

Ik heb onderstaande foto af laten drukken in het formaat 150cm bij 100cm, een idyllisch plaatje genomen tijdens een vakantie. Het origineel heeft een jpg resolutie van 4928×3264 300 dpi.

Na wat inlog problemen verliep het bestellen vrij soepel. Even knutselen om de maten zo te krijgen met wat ik wou hebben dus in photoshop geresized. De bestelling was binnen 5 dagen binnen met het weekend er tussen. Het product wordt netjes geleverd in een stevige doos. Beschadigingen onderweg zijn daarmee vrijwel uitgesloten.
De afdruk is qua formaat stevig, desondanks is de kwaliteit van de foto afdruk op de tuinposter prima! De kleuren zijn goed en het materiaal is stevig. De voor geklinkte ringen maken het mogelijk om de tuinposter op te hangen (elastiek) in een metalen frame. Ik had er nog één liggen, vandaar dat ik even tijdens de bestelling moest knutselen om het goede formaat te selecteren. Het frame kun je niet bij FotoOpGlas bestellen, dat moet je dus elders vandaan halen. Hou er rekening mee dat zo’n frame ook een aardig deel van de totale kosten voor z’n rekening neemt.
Dan het belangrijkste, hoe ziet de foto er kwalitatief uit?
De afdruk kwaliteit is prima en het materiaal is stevig. De kleuren komen mooi uit, door het materiaal is de foto mat en dat staat buiten wel. De hele poster is bedrukt. Een tuinposter zul je met name vanaf een afstandje bekijken maar de scherpte is ook prima in orde. Al met al een leuk idee om de tuin mee op te fleuren.

28 jun 2016
Foto op aluminium — review

Van Fotoopaluminium.nl, ter review een mooie afdruk van onze plots overleden hond “Cello” ontvangen. Hieronder de bevindingen.

 • Uitsnede: Liggend
 • Formaat:60 x 40 cm, dit is voor aan de muur een mooie maat.
 • Aluminium soort: Geborsteld
 • Kleur: Alle kleuren
 • Ophangsysteem:Ja. Mijn advies is: mee bestellen!

Het bestelproces op de website van fotoopaluminium.nl verliep soepel. Via simpele keuzes wordt je door het proces geleid. Het uiteindelijke plaatsen van de bestelling en de betaling ging soepel. Ik ontving vlot daarna een bevestiging van de bestelling en de dagen erna werd ik via update mails op de hoogte gehouden van de levering. Na 5 dagen werd de foto bezorgd.

De foto was stevig verpakt, dus beschadigingen lijken me vrijwel uitgesloten. Het product zelf ziet er top uit. Naast Xpozer is aluminium wel één van mijn favorieten. Erg strakke afdruk en het geborstelde aluminium geeft een mooi effect. Het ophangsysteem is handig.

Overall een prima product dat ik van harte aanbeveel!

10 jun 2016
Nieuw design website — Full screen layout

Na 3 jaar de vorige editie van de website gebruikt te hebben was het tijd voor een nieuwe look & feel. Op zoek naar een nieuw template dus, welke ik naar believen kon aanpassen. Een aantal zaken zijn onveranderd. ik ben nog steeds fan van een full screen template, het gaat tenslotte om foto’s en die moet je groot kunnen zien. Responsive en diverse weergave opties. Na de aankoop begonnen met de opzet en het aanpassen. Ondanks dat je een template koopt zat er toch nog aardig wat werk aan maar ben tevreden met het resultaat. Hopelijk de bezoekers ook!

Facebook
LinkedIn
Instagram